ADHD ADHD bij volwassenen ADHD dieet ADHD kenmerken Darmproblemen Medicatie Omgaan met ADHD Therapie

Doorbraak ADHD-dieet

Dieet EenVandaag

In EenVandaag is aandacht voor een recent gepubliceerd onderzoek naar de effecten van een dieet op de klachten van ADHD. Hierin komt naar voren dat tot 80% van de deelnemers zo goed als klachtenvrij zijn bij het volgen van het dieet.

Het Nederlandse onderzoek toont aan dat veel kinderen met ADHD door dit dieet te volgen geen medicatie nodig hebben om goed te functioneren. Op dit moment kost het een hoop tijd en toewijding om te achterhalen welke voedingsmiddelen invloed hebben op de klachten omdat dit kan verschillen per kind. Het resultaat kan zijn dat het slikken van Ritalin of Concerta onnodig wordt. Voor het gehele filmpje zie onderstaande link, item is te zien vanaf 9:20 minuut.

EenVandaag: ADHD dieet.

Danitsja Koster

FacebookTwitterWebsite

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. hmmm het klopt deels dit dieet. alleen ben ik van mening dat het niet alleen met eten te maken heeft. ik ben van mening dat al je omgeving veilig ( en dat is voor iedereen anders) is, dat je dan goed zonder medicatie kan. wat nog belangrijker is, is dat je de dingen waar je moeite mee heb ( afspraken na komen/plannen, huishouden, met geld omgaan)dat je dat door iemand anders laat doen zo dat je, je daar geen zorgen over hoeft te maken en daar door uit eindelijk ook geen medicatie voor meer voor nodig heb.

Reacties zijn gesloten.