ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Depressie Stress Verveling

Leuk, maar ik heb het alweer gezien

verveling

Een terugkerend probleem bij mensen met ADD en ADHD is dat ze vaak zeer snel uitgekeken zijn op dingen. In een vrij korte tijd hebben ze de trucjes door, de benodigde skills onder de knie en gaat het vervelen. Dit kan zich op meerdere vlakken manifesteren waardoor het voor sommige mensen met ADD en ADHD zeer lastig is te functioneren op het werk, in een relatie, binnen een vriendengroep of zelfs in het algemeen. Neerslachtigheid en gejaagdheid zijn vaak kenmerken die bij deze verveling horen, vanwege de teleurstelling of juist het direct op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging. Van het idee worden veel mensen al moe.

Helaas worden mensen met ADD en ADHD die tegen de verveling aanlopen er vaak zelf ook moe van. Ik heb bijvoorbeeld erg veel last van verveling bij sport. Ik vind bijna alles even interessant en heb een aardig indrukwekkende lijst met sportclubs opgebouwd in de afgelopen jaren. Helaas heeft niks me voldoende kunnen blijven uitdagen om er echt mee verder te gaan. De tijden waren lastig, het was ver reizen, de mensen waren niet heel boeiend, de sport kon me niet meer motiveren of een ander stom excuus voerde ik op. Meestal zat hier een kern van waarheid in, maar ik denk dat de verveling na een korte tijd toch de meeste impact heeft gehad.

Nu heb ik weer de moed gevat om een nieuwe sportclub te vinden. Ik denk dat uitdaging, resultaat behalen en een prettig groepsgevoel me een stuk verder kunnen brengen dan ik tot nu toe heb ervaren. Ik moet ergens heen moeten anders wordt het een kansloze missie. Maar het moet me ook blijven uitdagen en ik moet ergens voor werken. Het blijft een enorme uitdaging om mezelf te blijven motiveren en door te pakken wanneer ik het allemaal wel heb gezien. Maar ik ga het weer proberen, al is het gevaar dat wanneer ik iets echt helemaal leuk vind ik erin doorsla. Ach, dat is het risico van het vak.

Naiad

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Hoe ontzettend herkenbaar! Ik ervaar doorlopend hetzelfde. Zo erg dat ik nu naast het sportprobleem ook niet meer weet wat ik nu in mijn professionele leven zou willen doen…
    Ben nu een aantal weken aan de Ritalin en het brengt wat rust maar dit vraagstuk blijft me bezighouden.

Reacties zijn gesloten.