ADHD ADHD bij kinderen ADHD bij volwassenen

Informatie over toegankelijkheid pretparken schiet nog tekort

info-toegankelijk-dagje-uitUitmetkorting.nl heeft, in navolging van hun onderzoek over toegankelijkheid in 2013, een vervolgonderzoek gedaan naar de informatie over de toegankelijkheid van pretparken voor mensen met een zichtbaar en onzichtbaar handicap. Uit dit onderzoek blijkt dat driekwart van de pretparken in Nederland haar bezoekers onvoldoende inlicht over de voorzieningen en toegankelijkheid voor mensen met een handicap.

Uit hun onderzoek blijkt dat “bij de grote pretparken Efteling, Walibi Holland, Attractiepark Slagharen, Toverland en Plopsa word je snel en uitgebreid geïnformeerd over rolstoelgebruik, een versnelde entree via de uitgang van een attractie, specifieke voedselwensen en meer. De overige veertien Nederlandse parken schieten hier tekort. Tien van de negentien parken geven maar beperkt informatie, terwijl vier van de parken zelfs helemaal geen informatie aanbieden.”

Deze conclusies zijn opvallend aangezien uit het onderzoek naar de toegankelijkheid van Nederlandse pretparken bleek dat 90% van de pretparken een goed beleid heeft op het gebied van toegankelijkheid. Zowel de rolstoelvriendelijkheid als de acceptatie van de Autipas en het rekening houden met specifieke dieetwensen zijn hier onder andere in meegenomen. Hester Ubbink van de Efteling reageerde naar Uitmetkorting.nl: “We houden ontwikkelingen op de diverse gebieden nauw in de gaten en laten ons adviseren door externe organisaties bij de bouw van nieuwe attracties en locaties en over verbeteringen bij bestaande attracties.”

Danitsja Koster

FacebookTwitterWebsite

Aanbevolen artikelen