ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Depressie Onzekerheid Slaapproblemen Stress Therapie Vergeetachtigheid Vermoeidheid

Hypnotherapie deel 5

rust

Ineens had ik de laatste sessie bij de hypnotherapeut. Aangezien ik van baan verander en dan geen tijd meer heb voor de sessies houdt de therapie voor mij nu op. Gelukkig had ik zelf al het idee dat ik een heel eind ben en is mijn therapeut het daar grotendeels mee eens. Ze is zelfs erg onder de indruk van de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt.

Door niet alleen haar te bezoeken en de oefeningen te doen, maar ook veel te praten over wat we hebben besproken met mensen in mijn directe omgeving heb ik vrij vlot een aardige sprong kunnen maken. Meer rust en het aanhouden van grenzen blijven een aandachtspunt, maar ik lijk er nu beter mee om te kunnen gaan.

Tijdens de therapie was het niet alleen maar in trance zijn en oefeningen doen. Er werd genoeg tijd ingeruimd om daadwerkelijk aan de slag te kunnen met de zaken die werden besproken. Zo heb ik verschillende oefeningen en opdrachten mee gekregen om thuis te doen waar ik nu ook nog mee aan de slag kan gaan. Daarnaast waren de sessies even tijd voor mezelf en heb ik stap voor stap een aantal zaken kunnen accepteren zodat ik er beter mee om kan gaan. Ik ben nou eenmaal iemand die graag overal bij is, moeilijk keuzes maakt en daarmee vaak de eigen grenzen over gaat en moet leren om rust te vinden en te luisteren naar mezelf. Dit zijn geen wereldschokkende lessen, maar ik heb nu wel het vertrouwen om dit van mezelf te kunnen accepteren en er daadwerkelijk wat mee te doen.

Na een half jaar en 5 sessies bij de hypnotherapeut kan ik oprecht zeggen dat ik nog een aantal zaken op de rit moet krijgen. Gelukkig ben ik nu beter voorbereid op mijn eigen uitspattingen en heb ik de handvaten om er wat mee te kunnen doen. Meer rust in mijn hoofd en in mijn agenda is het startpunt van me beter voelen. Dat ik daar de tijd voor mag nemen zonder me schuldig te hoeven voelen tegenover anderen of het idee moet hebben dat ik wat mis is de sleutel naar deze ontwikkeling. Ik zal vast nog een aantal keer mezelf voorbij lopen, gelukkig durf ik dat nu te accepteren zodat ik er wat mee kan doen. Nu heb ik het heft in eigen hand!

Naiad

Aanbevolen artikelen