ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Concerta Depressie Fobie Medicatie Omgaan met ADHD Onzekerheid Ritalin Stress Therapie

Hypnotherapie deel 2

hypnotherapie

Vorig week had ik mijn eerste echte sessie bij de hypnotherapeut. Ik was erg benieuwd hoe zo’n behandeling eruit ziet en welke effecten je gaat merken. Buiten dat we hebben bepaald dat rust en balans belangrijk zijn voor mijn persoonlijke groei, ben ik stiekem ook wel heel nieuwsgierig naar wat ik ermee zou kunnen opschieten. Rust en balans kan je bijvoorbeeld ook door yoga en meditatie bereiken, zou ik met hypnotherapie een stap verder kunnen komen?

Na uitgebreid door te hebben genomen hoe het nu met me gaat en ik aandachtspunten in mijn dagelijks leven een plek heb gegeven komen tot de conclusie dat ik al een aardige stap vooruit heb gezet. Door bewuster om te gaan met tijd, mensen en bezigheden probeer ik er meer van te genieten. Daarnaast probeer ik meer rust en balans te creëren in mijn week en zo ruimte te geven aan dingen die voor mezelf belangrijk zijn en spontaniteit.

De hypnotherapeut was erg blij te horen dat ik gelijk de koe bij de hoorns heb gevat en ermee aan de slag ben gegaan. Ik spreek het ook uit, verschillende vrienden hebben al van me gehoord dat ik bewuster wil omgaan met mijn eigen tijd en afspraken. Dus niet te ver vooruit, niet te veel en vooral niet vergeten te genieten. Vervolgens werd het tijd voor de eerste echte trance. Ondanks dat er spelende kinderen overduidelijk te horen waren en ik gelijk al dreigde af te dwalen ging het verbazingwekkend goed.

Door mezelf te dwingen naar haar stem te luisteren en de woorden die ze zei in mezelf te herhalen kwam ik langzaam maar zeker in een lichte trance terecht. Hier voelde ik me ontzettend rustig en vredig. Ondanks dat ik er geheel bewust bij was en begreep wat er werd verteld voelde het alsof ik er niet meer helemaal bij was. Na de trance, die voor mijn gevoel veel te kort was, zweefde ik een beetje door de straten heen en was ik prettig licht in mijn hoofd. Het was pas een tipje van de sluier, maar ik ben nu wel heel benieuwd of deze techniek geschikt genoeg is om bij mij te kunnen ‘graven’. Ik voel me er in elk geval goed bij dus ben nog niet uitgekeken!

Naiad

Aanbevolen artikelen