Hypnotherapie deel 1

balans

Begin juli had ik mijn intake bij de hypnotherapeut. Na bij een psycholoog te zijn geweest in 2010 wegens een latente burn-out leek het me tijd worden alles op een rijtje te krijgen. Het stelselmatig mezelf voorbij lopen en falen om grenzen te stellen begon me een beetje uit de keel te hangen.

Weer langs de psycholoog of een coach lijkt me niet zo zinvol, ik ben zo praktisch en rationeel dat ik precies weet wat er aan de hand is en echt een doortastend persoon nodig heb om me verder te kunnen helpen. Op de ‘zweverige’ tour dus.

De intake was erg prettig. Buiten een uitgebreid vragenvuur en een duidelijke schets van de onbalans in mijn hoofd heb ik echt een klik met deze therapeut. Ze snapt heel goed dat ik geen problemen heb, maar op zoek ben naar een zetje in de goede richting. Ze verbaasde zich in eerste instantie over de stabiele omgeving waar ik vandaan kom, maar kon daardoor heel goed plaatsen waar ik voor kom. Een concrete hulpvraag met doelen was het resultaat, het huiswerk dit uit te breiden en een collage te maken van dingen die echt belangrijk voor me zijn.

Na een paar weken uitstel begon ik met gezonde tegenzin aan mijn huiswerk. De doelen definiëren was een eitje, ik weet heel precies wat ik wil bereiken. De collage was een ander verhaal, want keuzes maken (of grenzen stellen) ben ik echt niet goed in. De innerlijke strenge schooljuf kwam naar voren en zorgde ervoor dat ik een overzichtelijke collage kon maken met alleen de basis van mij en mijn leven. Ik ben heel benieuwd naar haar reactie en de eerste sessie volgende week. Word vervolgd!

Naiad