ADHD ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken Concentratie Concerta Darmproblemen Depressie Hoofdpijn Medicatie Omgaan met ADHD Onzekerheid Ritalin Slaapproblemen Stress Therapie Vergeetachtigheid Vermoeidheid

Een steuntje in de rug

ritalin

Na enkele maanden Ritalin te hebben geprobeerd merk ik dat mijn leven nog niet zodanig op de rit is als gehoopt. Zaken lopen, werk en prive gaan prima maar toch wil het niet helemaal. Ondanks dat er niks echt aan de hand is zou ik wel graag een stap vooruit maken en beter willen omgaan met mijn valkuilen. Het blijft op en af met de bekende lichamelijke klachten als hoofdpijn en vermoeidheid tot gevolg. Na een kort experiment met het verhogen van de medicatie was ik er even helemaal klaar mee. Het is overduidelijk dat die dosering niet voor mij werkt want daar voelde ik me ontzettend slecht bij, maar wat dan? Daarnaast wil ik heel graag gaan kijken naar andere hulpmiddelen om medicatie als Ritalin te kunnen beperken of zelfs elimineren. Op zoek naar een steuntje in de rug!

Na wat brainstormen en veel praten heb ik besloten hulp te zoeken bij zaken waar ik tegenaan loop als ADHD’er. Ik functioneer prima, maar heb bij bepaalde onderdelen hulp nodig om grenzen te stellen of juist mezelf te motiveren. Op mijn werk merk ik dat Ritalin een hoop voor mij doet en kan ik me stukken beter concentreren en ben ik minder snel afgeleid of geïrriteerd als iets niet lukt zoals bedacht. Ook neem ik mijn werk minder mee naar huis in mijn hoofd waardoor er een stukje stress is weggevallen. Dit zorgt er niet alleen voor dat ik meer voor elkaar krijg en ruimte ben gaan creëren voor nieuwe initiatieven maar ook dat ik een hoop meer plezier heb in het werk, zelfs op dagen dat het niet helemaal gaat zoals ik het wil.

Privé vind ik het een stuk lastiger om zaken gestroomlijnd te laten verlopen. Mijn agenda ‘vult zichzelf’ en regelmatig heb ik het idee dat ik nergens tijd voor heb. Even een avondje niks doen of tijd aan een van mijn hobby’s besteden is een uitzondering en netjes wekelijks de huishoudelijke klusjes afwerken is al evenmin succesvol. Nu is het niet een en al ellende, dit gaat met ups en downs. De ene week gaat het vlotter en heb ik meer rust in mezelf en mijn agenda, de andere week vraag ik me half in paniek af hoe ik het allemaal moet gaan doen. Deze schommelingen zou ik graag wat meer onder controle hebben en dat is erg lastig om alleen te bereiken.

Vandaar dat ik nu ga kijken naar een coach, psycholoog of psychiater met goede kennis van ADHD. Hopelijk leer ik wat tools om de schommelingen in mijn leven en gemoedstoestand wat meer onder controle te krijgen en krijg ik wat inzicht in welke gevoelens en problemen door ADHD komen. Zeker dat laatste zal een stukje begrip en acceptatie van mezelf kunnen bevorderen. Wie weet leer ik op een dag mijn eigen grenzen te respecteren, dat zou me echt niet misstaan. Mens zijn is een constant proces dus dan kan ik er maar beter goed mee aan de slag zijn!

Naiad

Aanbevolen artikelen

3 Reacties

  1. Ik ben zelf erg te spreken over de begeleiding die ik op dit moment krijg bij PsyQ. Ik zag de link naar deze organisatie al op de site staan dus wellicht heb je dat al geprobeerd.

  2. Het lastige is dat je eerst de zaken op orde moet hebben voordat je ruimte in je hoofd heb om andere dingen te gaan proberen als een strikt dieet. De Meregaard heeft ook niet mijn voorkeur maar je moet wat. Het zal toch een tijd blijven zoeken zijn voordat je wat verder komt, ik snap precies wat je bedoelt!
    Naiad

  3. hmmm en ik heb net besloten toch maar wel ritalin te gaan proberen want met die voeding kan ik niet volhouden en mn leven is weer een chaos.. zucht!!!
    hoop dat je een goede psych ofzo vind, ik ga over 2 weken naar de meregaard maar heb niet echt veel vertrouwen in ze ofzo :/

Reacties zijn gesloten.