ADHD ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken ADHD test Angststoornis Concentratie Concerta Darmproblemen Depressie Fobie Hoofdpijn Medicatie Omgaan met ADHD Onzekerheid Ritalin Slaapproblemen Stress Therapie Vergeetachtigheid Vermoeidheid Verslaving Verveling

DOE MEE! Online actie tegen verplichte rijbewijskeuring voor ADHD-ers

ADHD_rijbewijsMensen met ADHD of autisme moeten bij hun rijbewijsaanvraag melden dat zij deze diagnose hebben. De rest van hun leven moeten zij vervolgens iedere drie jaar op eigen kosten worden gekeurd. Een dure en onterechte maatregel, omdat onderzoek uitwijst dat mensen met ADHD-medicatie even goed rijden als de gemiddelde Nederlander. Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en het CBR kunnen niet aangeven of de maatregel daadwerkelijk leidt tot minder ongelukken.

GGZ-organisatie The Busy People en belangenvereniging Impuls zijn daarom een landelijke actie gestart om minister Schultz en het CBR met de feiten te confronteren. De kans is namelijk groot dat de maatregel de verkeersveiligheid niet verhoogt en mensen met ADHD alleen maar verplicht om honderden euro’s per keuring uit te geven. Ook diverse psychiaters bestrijden de noodzaak van de terugkerende keuring. De gevolgen van ADHD en autisme worden namelijk in de loop van de jaren hoogstens minder, waardoor een eenmalige keuring zou kunnen volstaan.

Via een online vragenlijst worden alle volwassenen met ADHD en autisme naar hun ervaringen gevraagd. De resultaten zullen over twee weken worden aangeboden aan de minister, die onlangs ook al enkele Kamervragen van de SP over dit onderwerp kreeg.

Stop deze onzin! Vul de vragenlijst in op www.thebusypeople.nl/verplichterijbewijskeuring.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

Reacties zijn gesloten.