ADHD ADHD bij kinderen ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken Concentratie Hyperactiviteit Leerproblemen

Boek 'Gefeliciteerd, je hebt ADHD!'

gefeliciteerd je hebt ADHDPetra van der Burg-Jansen kreeg op 35-jarige leeftijd de diagnose ADHD. Er viel een last van haar schouders, eindelijk snapte ze waarom ze anders was. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten greep Petra de diagnose aan om haar leven nog mooier te maken. Als moeder van vier kinderen was het nogal hectisch om alles op de rit te krijgen, nu snapte ze eindelijk waarom!

Ik heb ook ADHD

Petra’s zoon kreeg op een gegeven moment problemen met vrienden maken op school omdat hij te hyper en clowneske was. Petra en haar man vonden de situatie zorgelijk worden waardoor ze naar de kinderpsychiater zijn gestapt. Zoonlief kreeg de diagnose ADHD, niet lang daarna kreeg Petra hetzelfde te horen. Na initieel medicatie te hebben afgewezen heeft Petra besloten Ritalin een kans te geven, dit was een wereld van verschil. Kleine dingen die normaal een obstakel waren kan Petra nu afronden en ze weet structuur aan te brengen in het gezinsleven. Daarnaast wordt eindelijk duidelijk wat ze wil, Petra wordt juf op de basisschool en persoonlijk begeleider van kinderen met een Persoons Gebonden Budget.

Een positief boek over ADHD

Door de val van een paard brak Petra haar rug en zat ze noodgedwongen thuis, toen kwam het idee om een boek te schrijven. Een positief boek over een normaal meisje met ADHD. In het boek worden de avonturen van Babs in hoog tempo beschreven. Het boek is bedoeld om kinderen met ADHD een hart onder de riem te steken en te laten zien dat ADHD een kracht is. Door haar eigen ervaringen en doordat Petra veel in aanraking komt met kinderen met ADHD door haar werk heeft ze veel over zowel het goede als het mindere van ADHD meegekregen. Ze is ervan overtuigd dat ADHD’ers hun ADHD veel meer als kracht moeten gaan zien. Met het enthousiasme zit het wel goed, Petra van der Burg-Jansen won de Nieuwe Schrijversprijs met ‘Gefeliciteerd, je hebt ADHD!’. Wij kunnen niet wachten op deel twee!

Danitsja Koster
FacebookTwitterWebsite

Aanbevolen artikelen