Laatkomer

te laat

Ondanks dat ik zo mijn best doe blijf ik een laatkomer. Een ontzettend vervelende eigenschap als je het mij vraagt, maar toch lukt het me met regelmaat om iets of behoorlijk te laat op een afspraak ter verschijnen. Zeker wanneer ik met het openbaar vervoer reis, want een minuut te laat is dan gewoon te laat! De frustratie die het met zich meebrengt is ook niet erg fijn. Hoe moeilijk is het om op tijd te zijn?

Blijkbaar erg moeilijk voor mensen met ADD en ADHD. De combinatie van snel afgeleid zijn door randzaken en zich niet kunnen concentreren lijkt mij de oorzaak. Gelukkig heb ik met naar mijn werk gaan zodanig een routine erin gestampt dat ik niet meer te laat kom. Maar met afspraken gaat het nog regelmatig fout. Het inschatten van de tijd die ik nodig heb en dingen die tussendoor komen zorgen ervoor dat ik bijvoorbeeld vandaag wederom een kwartier later dan gepland bij een vriendin ben. Zij vindt het niet erg maar ik wel!

Het vervelende is dat de meeste mensen deze eigenschap van mij kennen en er zelfs rekening mee houden. Toen ik hoorde dat dit een van de bijkomende zaken bij ADHD en ADD is zorgde voor wat begrip, voornamelijk bij mezelf. Maar naar mijn idee is het nog steeds schandalig om zonder goede reden te laat te komen. Ik ga dus mijn time management maar weer eens aanpakken. Wat later of minder lang afspreken kan prima als ik dan in elk geval op tijd kan zijn. Dat is toch het minimale respect wat ik kan opbrengen voor andermans tijd.

Naiad