ADHD ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken Concentratie Concerta Darmproblemen Depressie Hoofdpijn Medicatie Onzekerheid Ritalin Slaapproblemen Stress Therapie Vergeetachtigheid Vermoeidheid Verslaving

Even zonder medicatie

ritalin

De afgelopen paar dagen had ik last van mijn maag en darmen. De hele familie lag plat met dezelfde klachten maar tot nu toe lijkt het erop dat ik het echt ziek worden heb kunnen vermijden. Toch leek het me niet slim om met deze klachten Ritalin te gaan gebruiken. Bijwerkingen kunnen last van de maag en darmen zijn en daar zat ik al genoeg mee te klooien. Het laatste wat ik wil is in de drukke werkdagen voor de kerst ziek worden!

Vandaar dat ik al een aantal dagen geen medicatie heb gebruikt. In principe gaat het goed, alle jaren voordat ik een diagnose en medicatie had functioneerde ik ook. Maar ik merk wel verschil als ik er even bij stil sta. Ik voel me gehaast, gestrest, druk en all over the place. Het is moeilijk me op een ding te kunnen concentreren als er zoveel andere kleine dingen zijn waar ik me ook mee bezig kan of moet houden. Met wilskracht is het gelukt om alle zaken op mijn werk netjes af te ronden en achter te laten maar het kostte een hoop moeite!

Thuis was het een vergelijkbaar verhaal. We zitten momenteel in de verbouwing die gelukkig bijna klaar is, maar daardoor ben ik van alles kwijt. Ik kan me niet bedenken waar ik dingen heb gelaten of waar iemand ze logisch kan hebben neergelegd. Ik loop met regelmaat compleet verdwaasd door het huis heen en kan maar niet stil zitten. Dat is misschien grappig voor de toeschouwer maar het geeft mij het gevoel dat ik niks meer onder controle heb.

Daarnaast slaap ik ook slechter. Ik word vaak wakker, kom niet lekker in slaap en sta moe op. Naast dat ik een buikvirus of iets dergelijks aan het onderdrukken ben voel ik me opvallend moe en futloos aan het eind van de middag. Wanneer het kon heb ik een middagslaapje gedaan of in de vooravond even mijn ogen gesloten op de bank. Maar als ik niet uitkijk draait zo’n kort dutje uit tot drie uur slapen. Behoorlijk onhandig als je nog zoveel moet doen!

Na de feestdagen begin ik weer met Ritalin en zal ik waarschijnlijk het verschil met de afgelopen week pas goed gaan zien. Hoe ongecontroleerd en afgeleid ik als een kip zonder kop door het leven rende. Zo veel moeten, zo weinig tijd en me nergens op kunnen concentreren tenzij ik het uit mijn tenen haal omdat het nou eenmaal af moet. Gelukkig is er een hoop af en kan ik bijna gaan genieten van de feestdagen. Fijne kerst allemaal!

Naiad

Aanbevolen artikelen