ADHD ADHD bij volwassenen ADHD dieet ADHD kenmerken Darmproblemen Medicatie Therapie

Een oplossing voor darmproblemen?

chinees

Veel mensen met ADD of ADHD hebben last van darmproblemen. Omdat ze vaak met stress, drukte en depressie te kampen hebben kan het op het darmstelsel slaan. Onderzoek bij de huisarts of een specialist wijst vaak niks uit. Ook ik kreeg de diagnose Prikkelbare Darm Syndroom. Oftewel, we weten niet waardoor het komt dus veel succes ermee.

Aangezien ik al bijna twintig jaar met deze darmproblemen rond loop ben ik het wel zat. Obstipatie, buikpijn, diarree, gasvorming en een opgeblazen buik zijn aan de orde van de dag. Na vele onderzoeken blijkt dat ik geen voedselallergie, poliepen of darmkanker heb. Een prettig idee maar de klachten zijn natuurlijk niet verdwenen!

Op aanraden van een collega ben ik naar een Chinese kruidenarts in Amsterdam gegaan. Eerst een consult waar vele vragen werden gesteld, vragen die niet eerder aan de orde zijn gekomen maar ik wel bevestigend kon beantwoorden. Ik kreeg een recept voor twee verschillende kruidentabletten tegen de darmklachten, de raad om niet te veel echt koud drinken te drinken en het verzoek om na twee weken terug te komen.

Nu zal dit geen wondermiddel zijn en na enkele dagen gebruik zijn mijn klachten ook nog niet verdwenen. Maar ik heb wel het idee dat ik me langzaam beter begin te voelen. Omdat de darmklachten chronisch zijn kan het even duren voordat het effect heeft. Ik wacht rustig af en hoop op verbetering. In de reguliere gezondheidszorg kwam ik niet verder dus dit lijkt me het proberen waard. Ik ben heel benieuwd!

Naiad

Aanbevolen artikelen