De ultieme darmtest

chinees

Na bijna vier weken braaf de kruidenpillen tegen mijn darmklachten te hebben gebruikt ben ik aardig positief gestemd. De misselijkheid is zo goed als verdwenen, diarree lijkt verleden tijd en last van gerommel, gas of buikpijn is niet meer aan de orde geweest. Morgen bekijk ik met mijn arts wat de volgende stappen zijn. Hoog tijd dus voor de ultieme darmtest!

Mijn maag en darmen werden nooit heel blij van vet eten. Zeker kaas en gesmolten kaas zijn een enkeltje darmklachten en staan garant voor een dagje intensief contact met de wc. Vandaag heb ik ontbeten met een kaasbroodje, had ik bij de lunch een tosti en bestaat het diner uit kaasfondue. Voor de ‘wonderpillen’ had ik na alleen het kaasbroodje al last, maar nu?

Vandaag heb ik nog geen opvallende klachten gehad. Buikpijn, krampen en gas zijn niet aan de orde geweest. Ik ben niet eens misselijk geworden! De klapper van dit experiment wordt de kaasfondue, ik ben heel benieuwd hoe ik er morgen voor sta. Voor nu ben ik in elk geval heel tevreden over de werking van deze kruidensupplementen. Ik heb nog nooit zo lang normaal naar de wc gekund. Een voorzichtige ‘hoera’ is op zijn plaats. Ik ben heel benieuwd naar morgen.

Naiad