ADHD ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken Darmproblemen Stress

De ultieme darmtest

chinees

Na bijna vier weken braaf de kruidenpillen tegen mijn darmklachten te hebben gebruikt ben ik aardig positief gestemd. De misselijkheid is zo goed als verdwenen, diarree lijkt verleden tijd en last van gerommel, gas of buikpijn is niet meer aan de orde geweest. Morgen bekijk ik met mijn arts wat de volgende stappen zijn. Hoog tijd dus voor de ultieme darmtest!

Mijn maag en darmen werden nooit heel blij van vet eten. Zeker kaas en gesmolten kaas zijn een enkeltje darmklachten en staan garant voor een dagje intensief contact met de wc. Vandaag heb ik ontbeten met een kaasbroodje, had ik bij de lunch een tosti en bestaat het diner uit kaasfondue. Voor de ‘wonderpillen’ had ik na alleen het kaasbroodje al last, maar nu?

Vandaag heb ik nog geen opvallende klachten gehad. Buikpijn, krampen en gas zijn niet aan de orde geweest. Ik ben niet eens misselijk geworden! De klapper van dit experiment wordt de kaasfondue, ik ben heel benieuwd hoe ik er morgen voor sta. Voor nu ben ik in elk geval heel tevreden over de werking van deze kruidensupplementen. Ik heb nog nooit zo lang normaal naar de wc gekund. Een voorzichtige ‘hoera’ is op zijn plaats. Ik ben heel benieuwd naar morgen.

Naiad

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

 1. Beste Ida,

  De allergoloog is voor mij een laatste strohalm. Toevallig werd me er een aangeraden in Amsterdam, maar er zijn vast meer goede allergologen die je verder kunnen helpen. Ik kreeg zonder probleem een doorverwijzing van de huisarts. Weliswaar met de vraag hoe lang ik wilde blijven doorzoeken naar de oorzaak van mijn darmproblemen, maar dat leek meer uit zelfbescherming. Helaas is de wachtlijst voor de allergoloog waar ik naartoe ga vrij ruim dus heb pas half februari een afspraak. Wanneer ik er ben geweest wijd ik er uiteraard een artikel aan. Succes en mocht je verder komen horen we het graag!

  Groet Naiad

 2. Beste Naiad en Rob,

  Ik kamp al zo lang ik me kan heugen met darmproblemen en mijn dochter ook. We hebben ook allebei vrij recent diagnose AD(H)D gekregen. Wat betreft die darmproblemen heb ik al van alles geprobeerd, van kruidenmixen tot geen brood/kaas/vet eten enz… Huisarts kan niet veel meer bedenken dan prikkelbare darmsyndroom en het advies veel vezels, geen koolzuur, enz.. volg ik al jaren op maar zet weinig zoden aan de dijk. Meest hinderlijke vind ik die steeds terugkerende opgezette buik. Een allergoloog, krijg je daar makkelijk via huisarts doorverwijzing voor?
  Groet Ida

 3. Beste Rob,

  Deze tabletten heb ik via een Chinese kruidenarts op recept gekregen. Mij werd toen de apotheek/dokterspost voor Chinese geneeskunde op de Zeedijk in Amsterdam aangeraden. Ik heb er een tijd profijt van gehad, maar helaas was ook dit geen blijvende oplossing. Het kan geen kwaad te informeren en het te proberen. Ik ben zelf ondertussen op onderzoek uit naar eventuele voedselovergevoeligheid via een allergoloog. Wie weet dat die weg ook voor jou nog interessant zou kunnen zijn.

  Groet Naiad

 4. Beste Naiad,

  Ik herken mijzelf heel erg in je verhaal; heb ook heel veel last van darmklachten en ben op zoek naar iets dat werkt.

  Werkt het nog steeds voor jou?
  En kan ik deze kruidentabletten ook ergens krijgen?

  Grt
  Rob

Reacties zijn gesloten.