ADHD ADHD bij volwassenen Concentratie Stress Vergeetachtigheid

Aftellen naar het huwelijk van twee ADHD'ers

BridezillaTrouwe lezers weten het al, deze ADHD’er gaat trouwen met een ADD’er! De trouwdatum komt gestaag in zicht en de vraag of ik al zenuwachtig ben komt steeds regelmatiger voorbij. Nee, ik ben nog niet zenuwachtig. Ik wil ook nog helemaal niet zenuwachtig zijn, dat komt de dag voor de bruiloft wel. Als een wervelstorm ben ik de eerste maanden na onze verloving aan de slag gegaan met checklists, planningen en offertes. Op een paar kleine dingetjes na kunnen we bij wijze van spreken morgen gaan trouwen. Ik maak me (nu nog) nergens druk om! Alles is onder controle, toch?

Checklists en planningen

Ik heb mijn studerende en werkende leven op de rit kunnen houden door structuur, checklists en planningen. Uiteraard doe ik dat met de voorbereidingen van de bruiloft niet anders. Een ADHD’er een bruiloft laten plannen zonder zinnige hulpmiddelen loopt zeer waarschijnlijk uit op een heel gedetailleerd en uitgedacht geheel voor het diner, waarbij er even is vergeten dat een trouwambtenaar vooraf moet worden geregeld en je niet een week van te voren een trouwlocatie kan uitkiezen. Ik kies dus voor mijn vertrouwde hulpmiddelen en zit minimaal dagelijks in Google Drive mijn checklist door te nemen en de planning uit te pluizen om zeker te zijn dat ik niks vergeet.

Vergeetachtigheid bij ADHD, niet handig

Net als veel ADHD’ers heb ik last van vergeetachtigheid. Dat verklaart waarschijnlijk mijn lijstjes-fetish, ik ben altijd bang dat ik iets belangrijks vergeet omdat het me vaak genoeg gebeurd dat ik iets belangrijks vergeet. Om dit voor te zijn heb ik alle mogelijke Nederlandse checklists voor het regelen van een bruiloft van het internet geplukt (niet de Amerikaanse, daar heb ik de helft al niet van nodig). Daarnaast heb ik talloze planningen van het net gepikt en dit samengevoegd tot een eigen checklist en planning. Het kan bijna niet dat ik iets ben vergeten, maar voor de zekerheid plan ik nog even een meeting in met de ceremoniemeesters om helemaal zeker te zijn dat we alles onder controle hebben. Want geen controle hebben over zo’n project gaat er bij mij niet in!

Even pauze rondom de drukte

Onder lichte dwang van mijn directe en iets minder directe omgeving (goh, wat ben ik toch een open boek) heb ik besloten om rondom de bruiloft me niet druk te willen maken om andere zaken. Ik ben betrokken bij verschillende vrijwilligersorganisaties waar ik al heb gemeld de eerste drie weken van september in elk geval niet beschikbaar te zijn. Gelukkig zijn er wat lieve collega’s die het werk van mij kunnen en willen overnemen in die periode. Dat stelt me enorm gerust! Helaas betekent het dat deze website begin september ook even stil zal liggen. Aangezien de site en Facebookpagina alleen door mij worden beheerd zit er niks anders op. Als ik even een momentje heb zal ik wel degelijk bereikbaar zijn voor Facebookreacties, maar daar houdt het waarschijnlijk wel mee op. Het is goed, maar het voelt toch een beetje alsof ik mijn kindje onbeheerd achterlaat.

Een focus, dat is nieuw voor een ADHD’er!

Dit betekent dat ik rondom de bruiloft me maar met een ding ga bezighouden en dat is de bruiloft. Als je bedenkt dat ik naast mijn 40-urige werkweek, freelance werk, vijf vrijwilligersbaantjes, huis, relatie, familie, bruiloft regelen, sociaal leven en hobby’s erop nahoud zal dat wel even wennen zijn! Maar misschien bevalt het wel heel goed om wat meer orde en overzicht te hebben. Ik kan niet bij al deze organisaties betrokken blijven, sterker nog ik zal op korte termijn van minimaal een vrijwilligersfunctie afscheid moeten nemen. Totdat ik dat besluit moet nemen zorg ik voor een klein beetje meer rust in de tent. Nu kan ik het excuus ‘bruiloft plannen’ nog gebruiken, dus daar ga ik van genieten ook!

Naiad

Aanbevolen artikelen