ADHD ADHD bij kinderen ADHD bij volwassenen ADHD kenmerken Concentratie Hyperactiviteit Omgaan met ADHD Uitgelicht

ADHD-sensor

druk_kind2

Soms kom ik mensen tegen waarvan ik al voordat we een woord hebben gewisseld vermoed dat hij of zij ADHD heeft. Een soort gaydar voor ADHD-ers, de ADHD-sensor. Vaak zijn het kleine herkenbare dingetjes, soms ook niet. Dan is het niet alleen voor mij herkenbaar, maar ook voor mensen die via mij begrijpen wat ADHD is.

Afgelopen weekend zat ik met een lieve vriendin op het terras in Amsterdam. Even bijkletsen en gezellig tijd samen doorbrengen. Het ging over van alles totdat onze aandacht werd getrokken door een passerende fietser. In deze drukke straat waarin we geamuseerd ons afsloten van de buitenwereld drong deze jongeman ons gesprek onbedoeld binnen. ‘Dit moet je gebruiken voor een blog!’ riep mijn vriendin enthousiast.

De bewuste fietser was een jongeman die een soort metalen buizen op zijn stuur had gemonteerd. Al fietsend kon hij met houten stokjes de buizen bespelen. Het klonk een beetje als cowbells en de jongen had aardig ritme. Waarschijnlijk is hij muzikant, of heeft ADHD. Wij verdenken hem van beide.

Naiad

Aanbevolen artikelen