[:nl]Koken zonder pakjes: Pasta[:en]Koken zonder pakjes: Pasta[:]

[:nl]Koken zonder pakjes en zakjes wordt steeds populairder. Mensen willen bewuster omgaan met wat ze eten, hebben te maken met intoleranties en allergieën of vinden koken zonder pakjes simpelweg lekkerder. Zo moeilijk is het helemaal niet, want de meeste sauzen en marinades die uit een pakje komen zijn makkelijk zelf te maken. Een van de makkelijkste recepten is voor pasta. Met deze saus kan je eindeloos variëren!

Pastasaus met tomatenpuree

Pastasaus maken zonder pakjes en zakjes is vrij simpel. Er is een makkelijke manier die ik zelf heb uitgeprobeerd. Dit recept is redelijk snel klaar dus de pasta kan gewoon doordeweeks op tafel. Pastasaus met tomatenpuree is een klein beetje smokkelen, al vind ik dat niet eens zo erg. De goedkopere pakjes en blikjes tomatenpuree bevatten namelijk tomaat en eventueel water of zout, dus het idee van bewuster eten blijft hierin overeind. Je kan er ook voor kiezen om zelf tomatensaus te maken. Dit is zeker lekker, al is het opletten dat de saus niet te nat wordt.

Recept pastasaus

Maaltijd voor 2 personen

Ingrediënten

Zak roerbakgroenten van 500 gram of verse groenten van ongeveer 500 gram totaal (prei, courgette, wortel, ui, taugé of paprika)

Vlees of vleesvervanger ongeveer 200 gram (kipfilet, rundergehakt, tofugehakt, champignons)

Pakje tomatenpuree 500 gram

Blikje geconcentreerde tomatenpuree 70 gram

Werkwijze

Was en snij de groenten, snij het vlees en leg dit klaar om te bakken.

Doe wat olie in de wok en bak het vlees of de vleesvervanger met de geconcentreerde tomatenpuree.

Bak de groenten kort mee totdat deze beetgaar zijn.

Doe de tomatenpuree in de pan en voeg naar smaak kruiden toe. Denk aan peper, zout, tijm, bieslook, peterselie en andere groene kruiden.

Laat de saus op een gemiddeld vuurtje doorsudderen, ondertussen kan de pasta worden gekookt.

Eet smakelijk!

Foto: Foodsisters[:en]Koken zonder pakjes en zakjes wordt steeds populairder. Mensen willen bewuster omgaan met wat ze eten, hebben te maken met intoleranties en allergieën of vinden koken zonder pakjes simpelweg lekkerder. Zo moeilijk is het helemaal niet, want de meeste sauzen en marinades die uit een pakje komen zijn makkelijk zelf te maken. Een van de makkelijkste recepten is voor pasta. Met deze saus kan je eindeloos variëren!

Pastasaus met tomatenpuree

Pastasaus maken zonder pakjes en zakjes is vrij simpel. Er is een makkelijke manier die ik zelf heb uitgeprobeerd. Dit recept is redelijk snel klaar dus de pasta kan gewoon doordeweeks op tafel. Pastasaus met tomatenpuree is een klein beetje smokkelen, al vind ik dat niet eens zo erg. De goedkopere pakjes en blikjes tomatenpuree bevatten namelijk tomaat en eventueel water of zout, dus het idee van bewuster eten blijft hierin overeind. Je kan er ook voor kiezen om zelf tomatensaus te maken. Dit is zeker lekker, al is het opletten dat de saus niet te nat wordt.

Recept pastasaus

Maaltijd voor 2 personen

Ingrediënten

Zak roerbakgroenten van 500 gram of verse groenten van ongeveer 500 gram totaal (prei, courgette, wortel, ui, taugé of paprika)

Vlees of vleesvervanger ongeveer 200 gram (kipfilet, rundergehakt, tofugehakt, champignons)

Pakje tomatenpuree 500 gram

Blikje geconcentreerde tomatenpuree 70 gram

Werkwijze

Was en snij de groenten, snij het vlees en leg dit klaar om te bakken.

Doe wat olie in de wok en bak het vlees of de vleesvervanger met de geconcentreerde tomatenpuree.

Bak de groenten kort mee totdat deze beetgaar zijn.

Doe de tomatenpuree in de pan en voeg naar smaak kruiden toe. Denk aan peper, zout, tijm, bieslook, peterselie en andere groene kruiden.

Laat de saus op een gemiddeld vuurtje doorsudderen, ondertussen kan de pasta worden gekookt.

Eet smakelijk!

Foto: Foodsisters[:]

Facebooktwitter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *